Kungen minns ingenting


Enligt en tillförlitlig källa från Hovet har Kungen efter sin hemkomst från Brunei, drabbats av akut minnesförlust. Han säger sig inte minnas var han varit, vem han har träffat, vad han har sagt eller om han överhuvudtaget sagt något.

Han är däremot övertygad om att han inte sagt något opassande. Och vad han än skulle ha sagt, så står han för det, även om han tror att han inte har sagt något, för i så fall beror det på ett missförstånd. Om han verkligen sagt något som kan tolkas annorlunda än vad han sagt, så menade han inte så. Och hade han inte menat det hade han inte sagt det, även om han står för vad han säger.

Om han sagt något som han stod för så hade han kommit ihåg det. Och eftersom han inte minns vad han sagt, kan han inte ha menat vad han sa. "Jag har ingenting att dölja för svenska folket. Man måste ju tro på vad jag säger att jag inte minns vad jag sagt men ändå står för för det.  Och hade jag inte menat vad jag inte hade sagt hade jag inte stått för det men jag kan inte alls ha menat så som det blev sagt. Annars hade jag kommit ihåg det. Därför blev det som det blev. Allt är ett enda stort missförstånd."

"Folk skulle ju kunna tror att jag inte är riktigt klok", hade han sagt gråtande till Tarras Wahlberg. Det enda han minns är den ståtliga mottagningen han och Drottningen fick och sultanens Ferraribilar.

Enligt samma källa ska Tarras Wahlberg drabbats av en nervkollaps. Och Drottningen vet varken ut eller in.

 

Kungen glad

Efter sitt samtal med Göran Persson blev Kungen jätteglad.
"Äntligen en som förstår mig", hade han enligt redaktionens källa sagt till Tarras Wahlberg, efter Görans besök.

Drottningen är onåbar och vill inte uttala sig. Barnen förstår fortfarande inte vad som hänt. Men Viktoria såg besviken ut. "En fadäs till, så kanske..." hörde källan henne viska till Filip.