HÖÖRS AMATÖRTEATERSÄLLSKAP
HATS

TEATERN MITT I SKÅNE
TEATER 64

 

HATS... ... bildades redan 1982. Det första sammankallande mötet hölls på Höörs bibliotek den 30 september. Ingrid Trolle hade några månader tidigare till ledningen för Frostavallen och Skånes Djurpark framfört en idé om att ett skådespel i brytningen mellan bondestenålder och bronsålder skulle kunna framföras på norrsidan av det halvfärdiga bondestenåldershuset i Skånes Djurpark. Arkeologer - däribland Göran Burenhult - hade då under ett års tid aktivt arbetat tillsammans med intresserade för att bygga upp stenåldersbyn i djurparken.

Skådespelet blev döpt till Frostaspelet och det framfördes under tre år i rad med sammanlagt 13 föreställningar. Publiktillströmningen får sägas vara mycket god. Omkring 20.000 personer sammanlagt såg spelet. Så kom ett vikingaspel som fick namnet Daprevikingar och uppfördes i friluftsteatern på Frostavallen. Även detta skådespel strömmade publiken till under de tre uppförandeperioderna under de två år som det framfördes. Sedan dess har mycket vatten runnit under broarna.

Vi har byggt upp en egen liten teatersalong i den gamla järnaffärens källare i Höör och har haft flera professionella skådespelare med i olika uppsättningar. Under de många år som teaterföreningen funnits, har dess medlemmar hunnit med att spela Verner Aspenström, August Strindberg, Bo Sköld, Max Lundgren, Molière etc. etc. i långa banor. Det har anordnats s k aftnar med balinesisk dans, flamencoafton indisk afton skånsk afton Nils Ludvigafton o s v. Avslutningen på dessa aftnar har alltid varit att publiken gått över till Bykrogen och ätit en måltid tillagad efter aktuellt lands seder och smak.

Medlemsantalet har alltid legat runt ett 60-tal personer och det är i stort sett samma människor som funnits med från början. Ungdomar och barn sluter naturligt till de vuxna efterhand ----

 

 

 

 

Se vidare Hemsida: hem.fyristorg.com/lmlj 

 

Biljettpriser

Vuxna

125:-

Barn 0-8

Gratis

Barn 9-15

60:-

Familjebiljett: 2 vuxna + 2 eller flera barn 300:-

 

e-mail: lmlj@hem.utfors.se